1. Navigacija
  2. Sadržaj

Ured predsjednika Republike Hrvatske

14.06.2006.

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Židovske kulturne scene Bejahad

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Židovske kulturne scene «Bejahad» koje ga je upoznalo s pripremama za ovogodišnju manifestaciju «Bejahad» koja će se održati, po sedmi put, sredinom rujna na Hvaru.

«Bejahad» kao godišnja kulturna manifestacija okuplja veliki broj Židova iz država nastalih raspadom SFRJ, ali i drugih europskih zemalja, te Izraela i SAD. Ove će godine posebni gosti «Bejahada» biti Židovska općina iz Praga te kulturne udruge bošnjačke nacionalne manjine iz Zagreba, a kao i prethodnih godina, gosti će biti i poznati kulturni djelatnici iz zemlje i inozemstva.

Izaslanstvo je pozvalo Predsjednika Republike da otvori ovogodišnju manifestaciju, što je Predsjednik i prihvatio istaknuvši važnost programa koje realizira Židovska kulturna scena «Bejahad», ne samo za židovsku zajednicu u Hrvatskoj, nego i za promociju Republike Hrvatske u svijetu.

U izaslanstvu Židovske kulturne scene «Bejahad» bili su: g. Kotel Da Don, g. Vladimir Šalamon, dr. Ivo Goldstein, gđa Sonja Samokovlija i gđa Blaženka Vrdoljak-Šalamon.

  1. Navigacija
  2. Sadržaj