Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dolazi u službeni posjet Republici Hrvatskoj

15. rujna 2021.
09:16

Na poziv predsjednika Republike Zorana Milanovića, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravit će 16. i 17. rujna 2021. u uzvratnom, službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Službeni posjet Predsjednik Crne Gore započet će u četvrtak, 16. rujna u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, susretom s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem. U Uredu predsjednika Republike Hrvatske, nakon ceremonije službenog dočeka, najprije će se održati tête-à-tête susret dvojice predsjednika, a potom i bilateralni razgovori službenih izaslanstava Republike Hrvatske i Crne Gore.

Nakon sastanka, u Uredu predsjednika Republike Hrvatske održat će se konferencija za medije predsjednika Milanović i predsjednika Đukanovića.

Tijekom službenog boravka u Zagrebu, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susrest će se u četvrtak i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.     

Istog dana, Predsjednik Crne Gore položit će vijenac ispred spomenika „Glas hrvatske žrtve-Zid boli“ na Gradskom groblju Mirogoj. Predviđen je i susret s predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.

Drugog dana posjeta Republici Hrvatskoj, u petak 17. rujna, predsjednik Đukanović boravit će na Brijunima gdje će mu domaćin biti predsjednik Milanović.