Predsjednik Milanović cijepio se protiv virusa COVID-19 i pozvao građane: Ljudi, cijepite se, cjepivo pomaže

07. siječnja 2021.
12:41

Predsjednik Republike Zoran Milanović cijepio se je u četvrtak protiv virusa COVID-19 i pozvao sve građane da se cijepe. Uz predsjednika Republike, cijepio se je i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj.

„Pozivam sve koji žele, ali i one koji ne žele ili se dvoume, da se cijepe jer cjepivo nije napravljeno napamet, već je prošlo vrlo ozbiljan proces verifikacije i ono sigurno pomaže. Mislim da u onom trenutku kada bude više cjepiva nego onih koji su se voljni cijepit, da će to biti točka preokreta. Ljudi, cijepite se, to je bolje nego da se razbolite. Ne manje loše, nego bolje“, poručio je predsjednik Milanović u izjavi za medije nakon cijepljenja.  

Isto tako, upozorio je kako je svatko tko se svjesno, pored besplatnog i dostupnog cjepiva, odbije cijepiti odgovaran za svoje zdravlje. „Sustav će biti rasterećeniji kada se cijepe ljudi koji su u najvećem riziku”, dodao je predsjednik Milanović. Prije cijepljenja konzultirao se je s liječnikom te je naglasio kako to svatko treba napraviti.

„Pred nama je godina u kojoj ćemo po tko zna koji put morati kretati od početka, hvatati neke razvojne ciljeve. Kao što vidimo, naša je demokracija funkcionalna, kod nas se ne juriša na predstavnička tijela, rezultati izbora se priznaju. I to je ohrabrujuće za Hrvatsku u trenutku kada gledamo kako država koja je uzor jučer praktički bila pred urušavanjem“, zaključio je predsjednik Republike.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan i Tomislav Bušljeta