Predsjednik Milanović posjetio Dom Tigrova Rakitje

04. veljače 2022.
14:04

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas Ustanovu za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ u Rakitju, smještajno-rehabilitacijsku ustanovu koju je osnovao Grad Zagreb s namjerom poboljšanja i jačanja pružanja sveobuhvatne skrbi za braniteljsko stradalničku populaciju.

Nakon obilaska Ustanove za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade “Tigrovi” i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje, predsjednik Milanović održao je sastanak s predstavnicima Ustanove i vodstvom Udruge Tigar 90/91 Rakitje. Na sastanku su predstavljeni programi Ustanove, koja osim pružanja stručne pomoći u prevladavanju poteškoća korisnicima, pruža mogućnost korištenja usluge privremenog smještaja ili boravka hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Privremeni smještaj osigurava se korisnicima za potrebe liječenja, učenja ili ostvarivanja prava, kao i u slučaju nemogućnosti stambenog zbrinjavanja u iznimno teškim socijalnim uvjetima, a prema raspoloživim smještajnim kapacitetima i drugim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, rečeno je na sastanku. Isto tako, u Ustanovi djeluju sportsko-rekreacijske, kulturno-umjetničke, obrtničko-zanatske, poljoprivredne sekcije te sekcija za međunarodnu suradnju i informatička sekcija u kojima se za korisnike organiziraju brojne radionice.

Član Predsjedništva Udruge Tigar 90/91 Rakitje umirovljeni brigadni general Darko Rukavina predstavio je projekt izgradnje „Spomen sobe“ koja se, u sjećanje na sve ubijene, poginule i preminule pripadnike 1. gardijske brigade “Tigrovi” i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje, planira završiti do kraja listopada 2022. godine.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bile su predstavnice Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ Lidija Modrušan i Lucija Andabak, predsjednik Udruge Tigar 90/91 Rakitje umirovljeni stožerni brigadir Petar Bajan, članovi Predsjedništva Udruge umirovljeni brigadni general Darko Rukavina, brigadir Rajko Perić, umirovljeni brigadir Zdravko Andabak, pukovnik Nikola Županić, umirovljeni kapetan korvete Željko Herceg te tajnik Udruge Ivan Bošnjak.

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković i predsjednik Povjerenstva za vojna odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske umirovljeni general bojnik Josip Stojković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan