Predsjednik Milanović posjetio općinu Plaški i Grad Ogulin

04. svibnja 2021.
16:20

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravio je danas u Karlovačkoj županiji u kojoj je posjetio općinu Plaški i Grad Ogulin. Povodom Dana vatrogastva u Hrvatskoj, koji se obilježava 4. svibnja na dan svetog Florijana, predsjednik Milanović u Plaškom je obišao objekt Vatrogasnog doma DVD u izgradnji te razgovarao sa zapovjednicima DVD-a Plaški i načelnikom općine Plaški Perom Damjanovićem. Predsjednik Republike je u Plaškom obišao i Doma kulture.

Tijekom boravka u Ogulinu, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, predsjednik Milanović prisustvovao je svečanosti uručenja priznanja najuspješnijim sportašima Grada Ogulina u 2020. godini. Tom prigodom predsjednik Milanović je čestitao nagrađenima i poručio im da se nastave baviti sportom. „Vrhunski sport je težak i naporan, ne mora to nužno biti cilj i život, ali živite sa zdravim duhom u zdravom tijelu“, rekao je.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović naveo je da se bavio različitim sportovima i da je u njima bio prosječan. „Ništa posebno, ali sam bio manje-više u svemu. Mislim da je sport beskrajno važan za mlade ljude, ali to se ne može nametnuti, ili se baviš sportom, ili se ne baviš sportom. Vi se bavite i svaka vam čast, znam koliko je tu uloženo znoja i truda“, rekao je Predsjednik.  

Prije toga, Predsjednik Republike skupa s gradonačelnikom Ogulina Daliborom Domitrovićem posjetio je i obišao proizvodni pogon tvrtke Bjelin d.o.o koja se bavi proizvodnjom parketa. Predstavnici tvrtke Bjelin upoznali su ga s važnošću koju ta tvrtka ima za Ogulin i njegovo gospodarstvo.

Uz Predsjednika Republike bili su savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju doc. dr. sc. Velibor Mačkić, a pri uručenju priznanja najuspješnijim sportašima u Ogulinu pridružio mu se i povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta