Predsjednik Milanović pozvao mlade znanstvenike i umjetnike da svoj rad nastave u Hrvatskoj

04. svibnja 2023.
12:45

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predstavnike Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika te mlade znanstvenike i umjetnike, dobitnike godišnjih nagrada Društva za 2022. godinu.

Svečana dodjela Godišnjih nagrada Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika održana je u travnju ove godine kada su dodijeljene nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu u 2022. godini.

Predstavnici Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika, među kojima su bili predsjednica prof. dr. sc. Jasna Franekić, dopredsjednik prof. dr. sc. Borislav Grgin, predsjednik Povjerenstva za dodjelu godišnjih nagrada Društva prof. dr. sc. Mladen Franz i administrativni tajnik Društva Hrvoje Tadić, s ponosom su istaknuli kako je u proteklih 25 godina ovu nagradu primilo 267 laureata. Kazali su kako se ove godine na natječaj za nagradu prijavilo 53 kandidata, te da je od svih njih izvanrednih, odlukom recenzenata izabrano 10 najboljih radova.

Dobitnici Godišnjih nagrada za 2022. godinu su: doc. dr. sc. Bojan Žunar za područje biotehničkih znanosti, Maja Tabak Demo za rad iz područja humanističkih znanosti, Barbara Šlibar za rad iz područja informacijske i komunikacijske znanosti, Lucija Hok za rad iz područja prirodnih znanosti, Ivan Jajić za rad iz područja društvenih znanosti, dr. sc. Igor Karlović za rad iz područja prirodnih znanosti, Mia Radović za rad iz područja prirodnih znanosti, Viktor Čižić za koncert „Crno-bijeli dijalozi“, područje glazbena umjetnost, Ivan Karlo Cingesar za rad iz područja tehničkih znanosti i Ana Najev za rad iz područja prirodnih znanosti.

Na natječaj za Godišnje nagrade mogu se prijaviti znanstvenici mlađi od 35 godina, zaposleni na Zagrebačkom sveučilištu ili na institutima. Prilikom susreta znanstvenici i umjetnici, dobitnici nagrada predstavili su svoj rad Predsjedniku koji im je čestitao na uspjehu te ih pozvao da nastave svoj znanstveni i umjetnički rad graditi u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta