Predsjednik Milanović pratio ragbi utakmicu između klubova Zagreba i Sinja

24. rujna 2022.
17:56

Predsjednik Republike Zoran Milanović pratio je danas na klupskog igralištu u zagrebačkom Rudešu utakmicu Prvenstva Hrvatske u ragbiju između ragbi kluba Zagreb i ragbi kluba Sinj.

Uoči utakmice predsjednik Milanović susreo se u Ragbi centru Rudeš s vodstvom i igračima ova dva hrvatska ragbi kluba koji su ga upoznali s organizacijom i strukturom klubova, načinima financiranja, treninzima te problemima s kojima se ragbijaški klubovi susreću. Pri tom su predstavnici RK Zagreb naveli kako se najvećim dijelom oslanjanju na volonterski rad i čvrstu bazu zajednice. Istaknuli su da je za daljnji razvoj kluba i općenito ragbija u Hrvatskoj neophodna veća podrška medija i bolje praćenje ovog sporta kao i veći angažman krovnog saveza te podrška tijela vlasti.

Na susretu s predsjednikom Milanović bili su predsjednik Ragbi kluba Zagreb i predsjednik Zagrebačkog Ragbijaškog saveza Vlado Gržanić, predsjednik Ragbi kluba Sinj Ivica Dinarina Šimić, glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza Većeslav Holjevac, član uprave Ragbi kluba Zagreb   Tvrtko Zelić i tajnik Zagrebačkog veteranskog ragbi kluba Dubravko Gerovac.

Ragbi utakmicu Prvenstva Hrvatske u ragbiju između ragbi klubova Zagreba i Sinja s predsjednikom Milanovićem pratili su pročelnik Kabineta predsjednika Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta