Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Hrvatskog Tradicionalnog ITF Taekwon-Do Saveza

12. svibnja 2022.
12:50

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika izaslanstvo Hrvatskog Tradicionalnog ITF Taekwon-Do Saveza i sportaše, reprezentativce koji su se natjecali na Europskom prvenstvu u Tradicionalnom ITF Taekwon-Dou, održanom u Poreču krajem ožujka ove godine.

Na sastanku su predstavnici ITF Taekwon-Do Saveza upoznali predsjednika Milanovića s osnovama sporta te aktivnostima Saveza i postignutim rezultatima na Europskom prvenstvu u Tradicionalnom ITF Taekwon-Dou. Isto tako, zahvaljujući reputaciji i kvaliteti brojnih sportaša, najavili su mogućnost da sljedeće godine Hrvatski Tradicionalni ITF Taekwon-Do Savez bude domaćin i Svjetskog prvenstva. Općenito, spomenuto je kako danas u Hrvatskoj djeluje preko 220 taekwondo klubova u mnogim gradovima, a zahvaljujući konstantnim uspjesima na međunarodnim natjecanjima kako u verzijama ITF, tako i u olimpijskoj verziji WTF, hrvatski taekwondo je u Europi na dobrom glasu.

Razgovaralo se i o razvoju ITF Taekwon-Do-a u Hrvatskoj pri čemu je rečeno kako je Tradicionalni ITF Taekwon-Do uvršten na popis sportova u Nomenklaturu sportova RH u veljači 2021. godine. Hrvatski Tradicionalni ITF Taekwon-Do Savez osnovan je već sljedeći mjesec, kazali su predstavnici Saveza.

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su predsjednik Hrvatskog Tradicionalnog ITF Taekwon-Do Saveza Nenad Seferagić, izbornici Branko Fibinger i Edi Višković te Adam Hercog i Emin Duraković, kao i sportaši: kadetkinja Ana Nemarnik, kadetkinja i osvajačica zlata na EP Beata Ivas, kadetkinja Magali Paliska, kadet i osvajač srebra na EP Noa Šveger, kadet i osvajač bronce na EP Filip Migles, mlađa juniorka i osvajačica bronce na EP Ana Jović, mlađa juniorka i osvajačica srebra na EP Zoa Vivoda, mlađa juniorka i osvajačica bronce EP Anai Ražnjević, starija juniorka i osvajačica bronce na EP Martina Grabar, starija juniorka Iva Bročić, mlađi junior i osvajač bronce na EP Dino Ivas, mlađi Junior i osvajač bronce na EP Ivano Čelić, mlađi junior Marino Storić, mlađi junior Matan Katalinić, stariji junior Matej Sarvaš, stariji junior Karlo Katinić, stariji junior Michael Stenta, seniorka i osvajačica bronce na EP Sara Pešut, senior i osvajač bronce na EP Marko Džin i juniorka Gea Seferagić Pliško.

Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić