Predsjednik Milanović primio organizatore i sudionike 14. kongresa Hrvatskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju

29. rujna 2023.
17:25

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju i sudionike 14. Kongresa tog društva, a koji se u petak održava u Zagrebu. Organizatori kongresa su Hrvatsko društvo za kataraktu i refraktivnu kirurgiju i Specijalna bolnica za oftamologiju Svjetlost iz Zagreba.

Na kongresu pod nazivom „Novi trendovi u oftalmologiji“ okupilo se preko 400 oftalmologa iz cijelog svijeta, a 40 predavača predstavilo je najnovija dostignuća i saznanja iz oftalmologije s posebnim naglaskom na kirurgiji katarakte, refraktivnoj kirurgiji i liječenju retinoloških bolesti, rekao je Nikica Gabrić, predsjednik Hrvatskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju. Među sudionicima je i jedan od najpoznatijih oftalmologa u svijetu, Lucio Burratto, pionir refraktivne kirurgije, koji je na kongresu dobio nagradu za životno djelo za svoj doprinos razvoju oftamologije.

Hrvatsko društvo za kataraktu i refraktivnu kirurgiju osnovano je 2005. godine te je član Europskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju. Uz Nikicu Gabrića, na sastanku su bili Lucio Buratto (Centro Ambrosiano Oftamolico), Sheraz Mansoor Daya (Center for Sight), Marcela Milagros Lagana (Center for Sight) i Ivan Gabrić (Specijalna bolnica za oftamologiju Svjetlost). Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta