Predsjednik Milanović primio sportašice i sportaše koji su osvojili 14 medalja na Svjetskom prvenstvu u parataekwondou

16. studenoga 2023.
13:06

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas sportašice i sportaše Hrvatske poomsae parataekwondo reprezentacije koji su osvojili medalje na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Meksiku, zajedno s izaslanstvom Hrvatskog parataekwondo saveza. Hrvatska poomsae parataekwondo reprezentacija u tehničkim disciplinama na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Meksiku osvojila je čak 14 medalja: 10 zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu.

Govoreći o postignutim rezultatima predstavnici Hrvatskog parataekwondo saveza istaknuli su da je Hrvatska zahvaljujući velikom broju osvojenih medalja zauzela sveukupno prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu, kao i prvo mjesto u tehničkim disciplinama u muškoj konkurenciji te drugo mjesto u tehničkim disciplinama u ženskoj konkurenciji. Naglasili su da je riječ o jedinstvenom rezultatu jer je prvi put u povijesti parataekwondoa jedna reprezentacija osvojila toliko medalja. Hrvatski parataekwondo savez je nacionalni sportski savez taekwondo klubova osoba s invaliditetom koji potiče i promiče para taekwondo sport osoba s invaliditetom.

Osim predsjednika Hrvatskog parataekwondo saveza i trenera Kristijana Škravana i direktorice Saveza, izbornice Tehničke sekcije Martine Peranović, na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su osvajači zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu u Meksiku; Leon Božo Škravan, Domagoj Vujčić, Mateo Škara, Tihana Preksavec, Ivona Budišćak, Senada Halilčević, Stipe Barić, Daniela Topić, Roko Boduljak i Karla Lukač; srebrnih medalja Mario Komorčec, Filip Cimaš i Bruno Živković te osvajačica brončane medalje Biserka Sambol. Uz njih bili su i osvajači 9. mjesta Viktor Frane Gligo i Kristijan Burušić te vođa tima Borna Soro, treneri Matija Soro i Marijo Rendulić, asistenti Viktorija Mihalić, Jasna Jakuš Topolovec, Lidija Vujčić, Josip Šteko i Mihaela Topić i pomoćni treneri Anton Maras i Jerneja Bambić.

Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta