Predsjednik Milanović primio vodstvo Udruge 108. brigade Zbora narodne garde Slavonski Brod povodom obljetnice njenog osnutka

20. lipnja 2023.
12:34

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predstavnicima Udruge 108. brigade Zbora narodne garde RH Slavonski Brod povodom 32. obljetnice osnutka te brigade.

Predsjednica Udruge Paula Vdovjak i članovi Izvršnog odbora Udruge Krunoslav Zadravec i Mladen Bebek predstavili su predsjedniku Milanoviću rad Udruge koja ima preko tisuću članova, a glavni joj je cilj čuvati i promovirati ratni put i značaj 108. brigade Zbora narodne garde. Brigada je ustrojena 28. lipnja 1991. godine u Podcrkavlju i Sibinju, kroz brigadu je tijekom Domovinskog rata prošlo oko 5.500 pripadnika, a u ratnim djelovanjima svoje živote izgubila su 182 pripadnika dok ih je 850 ranjeno.

Na sastanku se razgovaralo o ulozi koju je 108. brigada imala u Domovinskom ratu, ali i o egzistencijalnim i zdravstvenim problemima s kojima se danas suočavaju hrvatski branitelji, pa tako i bivši pripadnici te brigade. 

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan