Predsjednik Milanović razgovarao s članovima Društva hemofiličara Hrvatske koje obilježava 30 godina djelovanja

20. rujna 2022.
12:12

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas članove Društva hemofiličara Hrvatske povodom 30. obljetnice osnutka koja se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike obilježila krajem kolovoza. Društvo hemofiličara Hrvatske broji oko 420 članova, a osim oboljelih, Društvo okuplja i članove njihovih obitelji, roditelje djece s hemofilijom, ali i liječnike, medicinsko osoblje te brojne stručnjake raznih profila. 

Predstavnici Društva predvođeni predsjednikom, znanstvenikom s Institut Ivo Pilar doc. dr. sc. Markom Marinićem, predstavili su predsjedniku Milanoviću svoj tridesetogodišnji rad i djelovanje koje su obilježile brojne aktivnosti u cilju osiguravanja kvalitetne zdravstvene skrbi oboljelima od hemofilije. Na sastanku je istaknuto kako su oboljelima od hemofilije danas u Hrvatskoj dostupni svi potrebni lijekovi. Budući da je liječenje te bolesti kvalitetno uređeno i dostupno, članovi Društva istaknuli su kako im je danas jedan od glavnih zadataka podizanje kvalitete života osobama s hemofilijom što čine, između ostaloga, kroz organiziranje radionica i edukacija te sudjelovanjem na međunarodnim konferencijama o hemofiliji.

Osim predsjednika Društva hemofiličara Hrvatske doc. dr. sc. Marka Marinića, na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su dopredsjednik dr.med.spec. epidemiologije Kruno Sokol, jedan od osnivača i prvi predsjednik Društva Tomislav Raguž, hematologinja i voditeljica Centra za hemofiliju KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ana Boban, hematologinja i bivša voditeljica Centra za hemofiliju prof. dr. sc. Silva Zupančić Šalek, tajnik Društva Ivan Paclik, članovi Upravnog odbora Dominik Ćepić, Željko Kain i Josip Cetin te članica Društva, majka dječaka s hemofilijom Željka Martinović i dječak s hemofilijom Fran Martinović.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta