Predsjednik Milanović razgovarao s članovima Hrvatskog udruženja profesora engleskog jezika koje obilježava 30 godina rada

22. studenoga 2022.
13:01

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predstavnike Hrvatskog udruženja profesora engleskog jezika (HUPE) povodom 30. obljetnice rada ove neprofitne organizacije za strukovno i interesno povezivanje u svrhu unaprjeđenja nastavne prakse i obrazovanja, na dobrobit svima koji se u profesionalne svrhe služe engleskim jezikom.

Obljetnica rada i djelovanja Hrvatskog udruženja profesora engleskog jezika obilježila se Godišnjom konferencijom HUPE-a, koja se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike održala od 11. do 13. studenoga 2022. godine u Poreču. Predstavnici Udruge na sastanku su kazali kako je na konferenciji prisustvovalo 550 nastavnika i stručnjaka iz područja jezika iz Hrvatske i još desetak zemalja.

Cilj im je poticanje dodatnog profesionalnog razvoja članova Udruženja te zaštita statusa i profesionalnog interesa članova unutar obrazovnog sustava Republike Hrvatske, rečeno je na sastanku. Osim promicanja ugleda nastavničke profesije, članovi Udruženja istaknuli su kako organiziranjem godišnjih konferencija, povezivanjem sa sličnim udrugama u inozemstvu te koordinacijom raznolikih događanja nastoje doprinijeti profesionalnom boljitku svojih članova.

U izaslanstvu Hrvatskog udruženja profesora engleskog jezika na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednica Udruge Anita Jokić, članica Sanja Paić, voditelji podružnica Udruge Deni Kirinčić iz Rijeke, Mirjana Zubak Mičetić iz Zagreba, Dunja Klarić iz Poreča,  članice Nadzornog odbora Udruge Dubravka Lapčić i Tihana Svoren Kolarec te Gordana Bujanić Tretinjak zadužena za odnose s javnošću.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan