Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicama Hrabrog telefona

10. lipnja 2021.
13:15

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnice Hrabrog telefona, nevladine i neprofitne organizacije za pružanje direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, koja također radi na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja te neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži.

Socijalna radnica Vesna Katalinić, profesorica i pedagoginja Emina Horvat, socijalna pedagoginja Maja Vukmanić Rajter i profesorica psihologije Hana Hrpka upoznale su predsjednika Milanovića s aktivnostima i programom Hrabrog telefona koji se provodi u kontinuitetu od 1997. godine. Kroz više od dvadeset godina rada njihova telefonska linija za pomoć djeci i obiteljima centralna je aktivnost, no djelatnost udruge se proširila te danas provode i više od petnaest projekata, na nacionalnoj i internacionalnoj razini, rečeno je na sastanku. Dodale su kako se do sada u rad Hrabrog telefona uključio velik broj volontera koji kroz godine rada i edukacije pomažu djeci u potrebi, a s predsjednikom Milanovićem razgovarale su i o važnosti informiranja građana o njihovim aktivnostima.

Govoreći o svojem radu predstavnice Hrabrog telefona istaknule su kako se vode načelom dostupnosti jer su sve aktivnosti i usluge za krajnje korisnike besplatne, načelom povjerljivosti te da su savjetovanje i podrška djece uvijek usmjerene prema njihovim najboljim interesima.

Uz Predsjednika Republike na sastanku su bile savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek