Predsjednik Milanović razgovarao s učenicima i nastavnicima koji provode projekt povezivanja zdravstvenih škola

11. prosinca 2023.
12:20

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s organizatorima i sudionicima projekta E-medica, projekta povezivanja zdravstvenih škola u Republici Hrvatskoj s ciljem promicanja novih informacijsko komunikacijskih tehnologija, razmjene stečenih znanja i iskustava i podizanja kvalitete nastavnih procesa.

Predstavljajući Projekt, organizatori su predsjedniku Milanoviću kazali su kako se E-medica održava i razvija već 17 godina te da svake godine u projektu sudjeluje dvjestotinjak učenika i osamdesetak nastavnika. Pojasnili su kako zdravstvene projekte osmišljavaju sami učenici zdravstvenih škola te ih predstavljaju i provode na godišnjim smotrama. Ove je godine smotra E-medice održana krajem studenoga u Termama Tuhelj. Projekt ima i regionalno obilježje jer, uz dvadesetak zdravstvenih škola iz Hrvatske, projekt okuplja i zdravstvene škole iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na sastanku se razgovaralo i o obrazovnom kurikulumu zdravstvenih škola, pri čemu je istaknuto kako postoji veliki interes učenika za zdravstvene škole kojih danas ima ukupno 24 u Hrvatskoj. No, i dalje dosta medicinskih sestara i tehničara odlazi raditi u inozemstvo nakon završetka školovanja zbog značajno boljih materijalnih uvjeta rada, upozorili su.   

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su: voditeljica E-medica projekta, stručna suradnica pedagoginja Škole za medicinske sestre Vrapče Zlatica Šimunović, ravnateljica škole nositelja E-medica projekta, Medicinska škola iz Šibenika Aleksandra Acalin, nacionalna voditeljica suradničkih učeničkih projekata, strukovna nastavnica u Školi za medicinske sestre Vrapče Irena Crkvenac, nacionalna voditeljica učeničkih razmjena u projektima, strukovna nastavnica u Medicinskoj školi Pula Sanja Benazić Kliba, nacionalna voditeljica promocije i društvenih mreža projekta, koordinatorica, strukovna nastavnica u Medicinskoj školi Šibenik Snežana Žaja, učenici Medicinske Škole Šibenik Ivan Tanfara i Mladen Bulat te učenici Škole za medicinske sestre Vrapče Patrik Draganić, Ena Rončević i Marija Manola Kojundžić.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan