Predsjednik Milanović sa suprugom prisustvovao premijeri predstave „Moji tužni monstrumi“ u Gradskom kazalištu Gavella

16. studenoga 2023.
10:02

Predsjednik Republike Zoran Milanović i supruga predsjednika dr. sc. Sanja Musić Milanović prisustvovali su premijeri predstave „Moji tužni monstrumi“ u Gradskom kazalištu Gavella. Riječ je o prvoj premijeri na velikoj sceni obnovljenog Gradskog kazališta Gavelle.

Predstava „Moji tužni monstrumi“ Mate Matišića u režiji Vite Taufera nadovezuje se na „Ljude od voska“ i propituje poroznost granice između zbilje i fikcije, biografije i izvedbe, osobe i lika. Ova predstava, podnaslovljena kao „dramski dnevnik“, donosi scene u kojima se „maštovito spajaju teatralnost i svojevrsna hiper-događajnost s intimnošću i dokumentarnošću koje se ne boje izložiti intiman prostor“, ali iznosi i društveni kontekst, kolektivne boli i nepravde i „čvorove koje nismo raspetljali“.

U središtu „Mojih tužnih monstruma“ dramski je pisac i glazbenik Mate, glumi ga Živko Anočić, koji se obračunava s takozvanim „prepoznavateljima istine“. U ostalim ulogama nastupali su Antonija Stanišić Šperanda (Ana), Filip Šovagović (Fabijan, Stipe), Jelena Miholjević (Lidija, Slava, Milica), Sven Šestak (Ljuban, Milan), Franjo Dijak (Ivan, Stanislav), Ivica Pucar (Iko) i Mada Peršić (emigrantkinja, prevoditeljica).

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Republike za kulturu.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas