Predsjednik Milanović sudjelovao na otvorenju Kaštela Morosini-Grimani

30. lipanj 2020.
15:15

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti otvorenja Kaštela Morosini-Grimani u Svetvinčenatu, a u prigodnom obraćanju prisjetio se kako je prostor Kaštela izgledao kada ga je 2009. godine prvi puta posjetio. Rekao je da je bio fasciniran jer nije znao da na ovom prostoru postoji ovakav biser, „robustan i surov kao klisurina, a opet elegantan i poseban“.

„Nije to tada izgledalo tako ruševno, odnosno, razlika koja se sada vidi i nije tolika, oku običnog promatrača puno toga bi promaklo. To govori koliko je rada i vremena bilo uloženo, koliko znanja, znanosti, strpljenja, da se od ovoga napravi ovo malo čudo. I sjećam se svojeg komentara kada sam ušao unutra i vidio ovu travu. Tada sam rekao da se nadam da neće popločiti jer je djelovalo autentično. I ostalo je tako, i dalje je trava, kako je bilo i originalno“, dodao je Predsjednik.

Predsjednik Milanović čestitao je domaćinima na trudu i na angažmanu, istaknuvši da su Kaštelu koji je vječni prostor, udahnuli novi život u kojem će se ljudi, pojedinci i njihove obitelji dolaziti nadahnjivati.

Nakon svečanosti otvaranja predsjednik Milanović je, u pratnji načelnika općine Svetvinčenat Dalibora Macana, obišao Interpretacijski centar i Kongresnu dvoranu obnovljenog Kaštela Morosini-Grimani.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas