Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku Kolegija načelnika Glavnog stožera OSRH

07. svibnja 2024.
13:42

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u utorak na sastanku proširenog Kolegija načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske koji je održan u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu.

Uz načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnika Tihomira Kundida i direktora Glavnog stožera OSRH general–bojnika Kreše Tuškana, na sastanku su bili zapovjednici grana, glavnih zapovjedništava i ustrojstvenih jedinaca Glavnog stožera OSRH.

Načelnik Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Tihomir Kundid i vojni zapovjednici informirali su Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika OSRH o zadaćama, stanju popunjenosti, modernizaciji i opremanju te svim drugim aktivnostima u OSRH. Isto tako, izvijestili su ga o aktivnostima pripadnika OSRH u operacijama i misijama NATO-a, Europske unije i UN-a u inozemstvu, kao i o sudjelovanju u protupožarnoj zaštiti i ostalim oblicima potpore civilnim institucijama u Republici Hrvatskoj.

Uz Predsjednika Republike, na sastanku su bili Orsat Miljenić, predstojnik Ureda Predsjednika, umirovljeni general-bojnik Ivica Olujić, savjetnik Predsjednika za obranu i brigadni general Ivica Kranjčević, pročelnik Vojnog kabineta Ureda Predsjednika.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan