Predsjednik Milanović susreo se s predstavnicima Veteranske udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata

24. studenoga 2021.
14:00

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas u Uredu predsjednika Republike s predstavnicima Veteranske udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske, udruge koja aktivno radi na projektima pružanja psihosocijalne pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Projekt pružanja psihosocijalne pomoći provode u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i Osječko-baranjskom županijom, pojasnili su predstavnici Udruge te istaknuli kako se projekt psiho-socijalno osnaživanja sastoji od terenskog, grupnog i individualnog savjetovanja, uz angažman stručnih osoba s dugogodišnjim iskustvom u radu s braniteljima.

Kao glavni problem maloljetnih dragovoljaca, hrvatskih branitelja, predstavnici Udruge naveli su neprepoznavanje maloljetnih branitelja kao kategorije hrvatskih branitelja u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, dok su istovremeno prepoznati u Pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz Domovinskog rata. Razgovaralo se i o mogućnosti dodjele Spomenice Domovinskog rata za sudionike koji imaju riješen status branitelja/dragovoljca.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Udruge Dražen Jurmanović, savjetnica Morisa Mikić te članovi Dean Mostina, Danijela Lalić i Robert Vorgić, dok je uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić