Predsjednik Milanović u Svetoj Nedelji: Koristite europske fondove, to je vaš i naš novac

24. svibnja 2024.
16:56

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, na kojoj je, čestitajući im Dan Grada, građankama i građanima rekao da se s pravom ponose na njega jer Sveta Nedjelja je grad u kojem imaju sve što im treba.

„Sveta Nedjelja je izrasla u jedno vrlo uredno i uređeno gradsko naselje i kao takvo je primjer kako bi to u Hrvatskoj trebalo izgledati, a toga ima jako malo – uređeno, komunalno ‘zrihtano’, sa svim sadržajima i s punim pravom se danas reklamirate“, poručio je predsjednik Milanović i dodao kako se “u Svetoj Nedelji vidi da ljudi brinu i o privatnoj imovini i da u svemu tome imaju podršku dobro organizirane, mlade i tehnički dobro posložene vlasti“.

„Ja vam želim da tako nastavite! Surađujte s onima koji u tome imaju više iskustva od vas. Takvih uskoro neće biti jer stječete iskustvo radom. Godine prolaze i vrlo brzo moći ćete za sebe reći da ste iskusni i uspješni. Razmjenjujte iskustva i koristite europske fondove jer oni nastaju iz tankog novca koji se kao helikopterom baca po Europi ovih godina, a novac koji nije potkrijepljen, u pravilu zlatom, je novac koji će brzo postati samo papir. Uzmite to jer to je naše i vaše“, zaključio je predsjednik Milanović.

U sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća uručena su javna priznanja najzaslužnijim pojedincima razvoju Grada, a osim predsjednika Milanovića na sjednici su pozdravne govore održali predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Matej Vrdoljak, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i saborski zastupnik, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Tomislav Klarić. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas