Predsjednik Republike primio predstavnike Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva

12. svibnja 2020.
16:18

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava 12. svibnja, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva. Predsjednik Republike, ujedno i pokrovitelj obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, tom je prigodom svima čestitao i zahvalio posebno na velikom doprinosu u sprečavanju širenja pandemije koronavirusa i liječenju oboljelih.

„Svima vam odajem priznanje za profesionalan i požrtvovan rad uz zahvalnost na vašem nesebičnom doprinosu u borbi za očuvanje zdravlja svakog čovjeka. Vaš posao je uvijek bio važan, a situacija u kojoj smo se našli zbog pandemije koronavirusa pokazuje dodatno koliko su važne javne službe poput vaše jer su medicinske sestre dale golem doprinos u medicinskim ustanovama, kao i u sustavu socijalne skrbi. U ovoj krizi je zato nužno zaštititi vašu profesiju te, u tom smislu, podržavam nastojanja Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva da očuva prava zaposlenih“, poručio je predsjednik Milanović.

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva zahvalili su Predsjedniku Republike na podršci i sastanku jer to pokazuje, kako su istaknuli, da se prepoznaje važnost i uloga sestrinstva u zdravstvenom sustavu. Na sastanku s Predsjednikom Republike bili su predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ”dr. Andrija Štampar” Cecilija Rotim, izvršna tajnica Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva dr. sc. Biljana Kurtović, predsjednica Udruge oboljelih od raka pluća i drugih bolesti pluća Jedra Sandra Karabatić, predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara/ medicinskih tehničara Anica Prašnjak, prodekanica za nastavu Zdravstvenog veleučilišta dr. sc. Snježana Čukljek, glavni urednik Sestrinskog edukativnog portala Sandro Vidmanić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Adriano Friganović, medicinski tehničar Mladen Marković i medicinske tehničarke Đurđica Sunek i Valerija Crnica.