Predsjednik Republike sudjelovat će na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda

17. rujna 2021.
11:48

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će od nedjelje, 19. rujna do četvrtka, 23. rujna 2021. u New Yorku, gdje će sudjelovati na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Otvaranje 76. sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda održat će se u utorak, 21. rujna, a istog dana na glavnoj raspravi govorit će i predsjednik Milanović. Osim na glavnoj raspravi, Predsjednik Republike govorit će na sastanku na vrhu UN-a o prehrambenim sustavima (The United Nations Food Systems Summit) te povodom održavanja događanja „Transformativna akcija za prirodu i ljude“ (Transformative Action for Nature and People Event).

U sklopu sudjelovanja na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a predviđen je i susret Predsjednika Republike s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom te bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Isto tako, tijekom boravka u New Yorku predsjednik Milanović susrest će se s predstavnicima hrvatske zajednice te će održati predavanje na Sveučilištu Columbia u okviru „World Leaders Forum-a“ na temu „Emerging Crises and Competing Narratives“ (Krize u nastajanju i konkurentski narativi).