Čestitka Predsjednika Republike Zorana Milanovića vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru

06. siječnja 2021.
10:34

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji najradosniji kršćanski blagdan slave prema julijanskom kalendaru želim sretan Božić. Taj veliki blagdan, koji vjernike poziva na obiteljsko okupljanje i bliskost s bližnjima, svi ove godine dočekuju u teškim vremenima, a najteže je našim sugrađanima u potresom pogođenim mjestima i gradovima na Baniji.

Svima njima koji radost Božića ne mogu dočekati u svojim domovima i sa svojim obiteljima pružimo nesebično ruku dobrote, dajmo nadu i potvrdimo ljubav prema svakom čovjeku kao najvažniju poruku Božića. Neka i ovaj blagdan bude još jedna prilika da pokažemo iskrenu solidarnost s našim ljudima u nesreći koja će kod njih pobuditi optimizam i vjeru da dolaze mirnija i sigurnija vremena.

Tolerancija i međusobno razumijevanje sada su nam najpotrebniji. Humanost i veliko srce koje Hrvatska pokazuje u najtežim trenucima daje vjeru kako ćemo svi skupa znati složno i odgovorno graditi dobro društvo koje će sutra biti na ponos svih hrvatskih građanki i građana.

 Uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi! –  svim pravoslavnim vjernicima još jednom želim sretan Božić.