Predsjednik Milanović iz Varaždina čestitao Praznik rada hrvatskim građankama i građanima

01. svibnja 2022.
13:04

Predsjednik Republike Zoran Milanović pridružio se danas Varaždincima i njihovim gostima na tradicionalnoj proslavi povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja. S varaždinske proslave predsjednik Milanović čestitao je ujedno Međunarodni praznik rada svim građanska i građanima Hrvatske.

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije, u organizaciji Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina, u varaždinskom izletištu na Dravi održan je prvomajski program na kojem je sudjelovalo više od 150 sudionika.

„Nekada su sindikati išli kost na kost, željezo na željezo, na velike poslodavce, sada se to raspršilo i sindikati vode neku vrstu hibridnog rata jer njihovi suparnici, poslodavci su raspršeni na puno više položaja. Teže je biti sindikalac danas, a radnik je onaj koji živi od plaće. Inflacija takve ljude najviše pogađa. Najviše rastu cijene hrane i energenata“, poručio je predsjednik Milanović govoreći o pravima radnika u Hrvatskoj.

U tom smislu, dodao je kako je situacija dosta ozbiljna „ne samo u Hrvatskoj nego i u Njemačkoj, Francuskoj, SAD-u. To ima manje veze s radničkim pravima, a puno više veze s geopolitikom i sistemskom globalnom politikom“, rekao je Predsjednik dodavši kako je prvosvibanjsku proslavu u Varaždinu odabrao zato što je jedna od najjačih proslava u Hrvatskoj.

U pratnji gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja i njegovih suradnika, predsjednik Milanović nazočio je prigodnom programu nakon kojeg je, uz postrojenu Varaždinsku građansku gardu „Purgari“, povlačenjem uzice izveo tradicionalni prvomajski pucanj iz topa.

Uz predsjednika Milanović bili su pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić