Predsjednik Milanović na otvorenju 15. sajma poslova: Budite ambiciozni i željni uspjeha

11. svibnja 2022.
11:15

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na otvorenju 15. sajma poslova „Job Fair“ na kojem je studentima, koji će posjetiti sajam u potrazi za poslom, poručio da nastave graditi svoje karijere, budu ambiciozni i željni uspjeha.

Sajam poslova „Job Fair“ organiziraju Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centar karijera FER-a, Savez Studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike (KSET), a u prigodnom obraćanju predsjednik Milanović nazvao ga je centrom karijera. „Puno vremena provodim među karijeristima, ovo su jedini karijeristi koji su mi simpatični. Gradite svoje karijere jer Hrvatska nema neke sirovine i sve što joj ostaje je život od rente, turizma. Vaš fakultet je jedan od tri centra izvrsnosti i pameti bitne za hrvatsku budućnost“, poručio je Predsjednik.

Istaknuo je i kako Hrvatska kao nacija i država mora stvarno i verbalno prestati biti ovisna o europskim fondovima. „Europske fondove moramo iskoristiti do kraja. Nažalost, mi smo u tome loši. Mi kao nacija gubimo oštricu ambicije jer ako se pomirimo sa životom samo od rente i od parazitiranja na europskim fondovima, koji vrlo često služe da te zadrže u tom stanju – neće biti dobro“, rekao je predsjednik Milanović

„Trenutak kada Hrvatska izađe iz omče europskih fondova bit će trenutak u kojem je Hrvatska postala bogata država. Put do tog bogatstva vodite vi i još neki, nema vas puno. Dragi karijeristi budite ambiciozni, budite željni uspjeha i ja se ne bojim za vaš posao. Bio bi samo sretan da bude u Hrvatskoj jer Hrvatska, bez znanja ove vrste, nema puno aduta. Nema puno aduta oko kojih se možemo okupiti i biti dovoljno neovisni i zarađivati dovoljno da nam europski fondovi, a to znači ničija pomoć, više ne trebaju, nego da ju mi i vi dajemo drugima“, zaključio je svoje obraćanje predsjednik Milanović.

Nakon otvorenja predsjednik Milanović je, u pratnji dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Gordana Gledeca, obišao štandove brojnih uspješnih domaćih i inozemnih poduzeća koji na sajmu poslova zainteresiranim studentima predstavljaju svoje projekte, tehnologije i znanja. Ovogodišnji “Job Fair” ugostio je 135 poduzeća, a poslodavci će tijekom 11. i 12. svibnja, kroz razgovor sa studentima FER-a i srodnih tehničkih fakulteta imati priliku predstaviti trenutnu i buduću ponudu poslova i praksi u vlastitom poduzeću.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i posebni savjetnik Predsjednika Republike za energiju i klimu Julije Domac.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan