Predsjednik Milanović o aferi u Vladi: To je najvažnija tema u Hrvatskoj danas i mora imati svoj pravosudni epilog

01. veljače 2023.
15:44

“To je užasno ozbiljna tema i mora imati svoj pravosudni epilog. To su dokazi, to nisu nikakvi kompoziti ni imaginarne kreacije, to se dogodilo. Zbog toga je bivši zagrebački gradonačelnik išao u zatvor mjesecima. To su protupravne radnje, materijalni dokazi na sudu. Znamo kakva je sudska praksa bila zadnjih 15 godina i na to moramo dobiti odgovor“, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović odgovarajući na upit novinara kako komentira novu aferu u Vladi, odnosno pogodovanje pri zapošljavanju u Hrvatskim šumama putem sms poruka.

„Meni ovo ukazuje na otmicu države. Dakle, netko je oteo državu i smatra da je svako javno poduzeće njegovo leno na koje može raspoređivati svoje kmetove. To tako funkcionira oduvijek u Hrvatskoj. Nadao sam se i vjerovao da smo napredovali, ali nismo, ljudi smatraju da im to pripada“, dodao je predsjednik Milanović te istaknuo kako je to, nažalost, najvažnija tema u Hrvatskoj u ovom trenutku.

„To je najvažnija tema u Hrvatskoj u ovom trenutku i mora imati svoj javni i pravosudni epilog. Nitko ne upire prstom u premijera kao osobu koja je to radila, ali idemo vidjeti je li bio pokrovitelj i je li to tolerirao sustavno“, zaključio je predsjednik Milanović.