Predsjednik Milanović odlikovat će četiri gardijske brigade i vojnu policiju HVO-a koje su sudjelovale u Oluji

30. srpnja 2020.
16:20

Predsjednik Republike  Zoran Milanović  sudjelovao je u Krapini na otvorenju Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije u koji je uloženo 32,3 milijuna kuna. 

U izjavi za medije nakon svečanosti otvorenja, predsjednik Milanović je zaključio svoju polemiku s predsjednikom Vlade riječima: „Nisam svodio ovu komunikaciju na osobnu razinu, ukazao sam na problem i to nekoliko puta, da bismo od premijera čuli dva puta u toku jednog dana ono što je rekao, a to nije bilo konstruktivno. To je za mene zasad gotovo, a problem ostaje, problem neusklađenosti djelovanja parastožera s ustavnim poretkom Republike Hrvatske. To je činjenica i neće se promijeniti tako da se od problema okreće glava. Imamo problem, moramo ga riješiti i nastavljamo funkcionirati kao uređena država“.

Predsjednik Milanović je potvrdio kako će na 25. godišnjicu akcije Oluja odlikovati četiri gardijske brigade i vojnu policiju Hrvatskog vijeća obrane (HVO). „Oni su u vrijeme Oluje temeljem Splitskog sporazuma, pod zapovjedništvom našeg generala, bili sastavni dio naše udarne snage, dakle, naša vojska u tom razdoblju, ne prije toga”, objasnio je svoju odluku predsjednik Milanović.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas