Predsjednik Milanović posjetio Centar znanja Međimurske županije

19. listopada 2020.
15:25

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Centar znanja Međimurske županije u sklopu kojeg je obišao Međimursku palaču turizma, Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra te Tehnološko inovacijski centar Međimurje.

Nakon sudjelovanja na prezentaciji rada i projekata u Međimurskoj županiji, predsjednik Milanović podsjetio je da je kompleks Centra bio vojarna, građena prije više od sto godina za potrebe jednog carstva. Kompleks je naposljetku preuzela Hrvatska kojoj ovako veliki vojni objekti ne trebaju, rekao je Predsjednik u izjavi za medije.

Naveo je da je kompleks predan lokalnoj samoupravi tj. županiji 2007. godine „Doduše ne baš besplatno. Morali su odraditi nešto za to i to je, po meni, primjer kako se to ne bi trebalo raditi. Onda je dio toga oprošten i dobro je da je oprošteno od strane države jer vidi se što se napravilo. Ovo je samo jedan mali primjer kako se vrijedno, odgovorno i konstruktivno pristupa s idejama. Jer potrebne su ideje i dobra organizacija da bi se dobio europski novac, ovo nije palo s neba“, rekao je predsjednik Milanović.  

Nakon boravka u Centru znanja Međimurske županije predsjednik Milanović obišao je tvrtku „Centrometal“ d.o.o. te posjetio romsko naselje Parag u općini Nedelišće.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan