Predsjednik Milanović posjetio Terezijanu u Bjelovaru, najveću turističku i kulturnu manifestaciju središnje Hrvatske

18. lipnja 2022.
20:55

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Terezijanu u Bjelovaru, tradicionalnu manifestaciju koja se održava već 26 godina zaredom. Na Terezijani je pratio središnji događaj, svečanu carsku povorku uz uprizorenje dolaska carice Marije Terezije u Bjelovar. U povorci na bjelovarskom korzu i središnjem parku sudjelovale su i povijesne vojne postrojbe iz cijele Hrvatske.

Terezijana je najveća turistička, kulturna i zabavna manifestacija središnje Hrvatske koja se održava od 15. do 19. lipnja 2022. na ulicama i trgovima Bjelovara. Na Terezijani se prezentiraju bilogorski običaji i tradicija, scenski prikazi inspirirani legendama o obrani bilogorskih sela od osmanlijskih osvajača, bogat glazbeni i kulturni program, sajam poljoprivrednika i obrtnika te gastronomija kroz program Okusi Bilogore. 

Pokrovitelji 26. Terezijane su Predsjednik Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma i sporta, a organizator manifestacije je Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić