Predsjednik Milanović primio člana Politbiroa i ravnatelja Ureda za vanjske poslove Središnjeg odbora KP Kine Yanga Jiechia

27. svibnja 2021.
19:22

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je člana Politbiroa i ravnatelja Ureda za vanjske poslove Središnjeg odbora Komunističke partije Narodne Republike Kine Yanga Jiechia, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku u Uredu Predsjednika potvrđeni su prijateljski odnosi dviju država, a razgovaralo se i o perspektivi daljnjeg razvoja bilateralne suradnje s posebnim naglaskom na gospodarstvo, kao i o suradnji Narodne Republike Kine i zemalja srednje i istočne Europe. Nadalje, na sastanku su razmijenjena mišljenja o globalnim temama. Predsjednik Milanović uputio je poziv predsjedniku NR Kine Xi Jinpingu da posjeti Republiku Hrvatsku.

Uz člana Politbiroa i ravnatelja Ureda za vanjske poslove Središnjeg odbora Komunističke partije Narodne Republike Kine Yanga Jiechia na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su, između ostalih, veleposlanica Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Xu Erven, predstavnik za međunarodnu trgovinu  Narodne Republike Kine i zamjenik ministra trgovine Yu Jianhua i zamjenik ministra vanjskih poslova Qin Gang.

Uz predsjednika Milanovića bili su predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini Dario Mihelin, pročelnik Kabineta predsjednika Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta