Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Kluba Sinjana Zagreb

16. rujna 2020.
14:13

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Kluba Sinjana Zagreb, neprofitne i nevladine udruge koja okuplja građane Zagreba i Zagrebačke županije, a koji dolaze ili su porijeklom iz Cetinske krajine, odnosno s područja bivše općine Sinj.

Predstavnici Kluba Sinjana Zagreb upoznali su predsjednika Milanovića s inicijativom za obilježavanje 50. obljetnice Hrvatskog proljeća. Cijeneći znatan broj zaslužnih osoba iz tog vremena koje su iz Sinja i Cetinske krajine, od Ante Mike Tripala, Marka Veselice, Vladimira Veselice, Josipa Šentije, Dražena Sesardića i drugih, Klub Sinjana smatra kako obljetnicu Hrvatskog proljeća treba obilježiti na dostojanstven način i pri tome adekvatno valorizirati ulogu sudionika Hrvatskog proljeća. Na sastanku je rečeno kako je u planu  niz manifestacija obilježavanja Hrvatskog proljeća u čijoj organizaciji će sudjelovati Matica hrvatska, uključujući svečanu akademiju, znanstveni skup i kulturnu izložbu.

Osim predsjednika Kluba Sinjana Zagreb Davora Varenine i predsjednika Matice hrvatske dr. sc. prof. Stipe Botice, na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su i potpredsjednici Kluba Sinjana Zagreb mr. sc. Ivan Bota i Hrvoje Filipović Grčić te članovi Upravnog odbora Kluba Vladislav Veselica i doc. dr. Tomislav Župić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan