Predsjednik Milanović primio predstavnice Međunarodnog kluba žena iz Zagreba povodom 30 godina djelovanja

28. ožujka 2024.
14:05

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predstavnicama Međunarodnog kluba žena Zagreb, multikulturalnog kluba koji ženama koje su došle živjeti i raditi u Hrvatskoj nudi priliku za povezivanje, umrežavanje i druženje, a povodom obilježavanja 30 godina rada.

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Zagreb Kornelia Žerić, potpredsjednica Mirta Livingston, koordinatorica Božićnog sajma Suarna Čolak, koordinatorica Artistic grupe Alina Gishyan, osnivačica Međunarodnog kluba žena Zagreb Olivera Nohren Veselinović i članica Yurisley Leal González upoznale su predsjednika Milanovića s radom Kluba osnovanog 1993. godine. Kazale su kako je Klub neprofitna organizacija koja je prošle godine brojila preko 140 članica iz gotovo 45 zemalja.

Govoreći o aktivnostima koje organiziraju za članice Kluba navele su razne filantropske događaje, radionice, kulturne aktivnosti, dnevne izlete, tečajeve umjetnosti i posjete lokalnim tvrtkama i organizacijama. Posebno su istaknule Božićni sajam, u čijoj organizaciji Klub i Ured predsjednika Republike kroz pokroviteljstvo Predsjednika surađuje već niz godina. Tradicionalni Božićni sajam, dobrotvorna akcija Kluba koja je postala važan dio Adventa u Zagrebu, održava se od samih početaka osnivanja, prve nedjelje u došašću. Prihod od aktivnosti Međunarodnog kluba žena Zagreb donira se raznim dobrotvornim organizacijama diljem Hrvatske, a članovi su od osnutka prikupili više od pet milijuna kuna u dobrotvorne svrhe u Hrvatskoj, rečeno je na sastanku.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan