Predsjednik Milanović primio učenike koji su osvojili nagrade na svjetskom natjecanju u robotici

06. rujna 2021.
13:45

Povodom početka nove školske godine, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatskog robotičkog saveza i nagrađene učenike robotičare koji su na jednom od najvećih robotičkih natjecanja na svijetu, „RoboCupu“, ostvarili sjajne rezultate.

Na natjecanju „RoboCup“, koje se ove godine zbog pandemije korona virusa odvijalo online, natjecalo se ukupno 148 timova iz 27 zemalja, a hrvatski timovi koji su se natjecali u Junior kategorijama Rescue Line i Rescue Maze su viceprvaci svijeta, a ekipa u kategoriji Soccer Lightweight Supertimova je treća u svijetu, izvijestili su mladi robotičari predsjednika Milanovića. Nagrađeni učenici predstavili su predsjedniku Milanoviću i svoje radove te se pohvalili naprednim robotskim rješenjima koja su prepoznata i na spomenutom natjecanju.

Predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim aktivnostima i trudu koji ulažu kako bi hrvatske učenike pripremili za svjetska natjecanja u robotici. Naglasili su kako hrvatski učenici na tim natjecanjima redovito ostvaruju sjajne rezultate. Hrvatski robotički savez je krovna nacionalna udruga za robotiku u sustavu tehničke kulture, a njihov glavni cilj je popularizacija robotike i jačanje resursa svojih udruga članica, rečeno je prilikom susreta.

Na sastanku s predsjednikom Milanović sudjelovali su nagrađeni mladi robotičari Juraj Kolarić učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, učenici XV. Gimnazije Zagreb Jakov Džijan, Antonio Dijanić, Dora Dijanić i Ivan Dijanić, učenici Tehničke škole Ruđer Bošković Jerko Ćubić i Fran Plevko te njihovi mentori i predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza Željko Krnjajić, Jelka Hrnjić i Ivica Kolarić, kao i predstavnik roditelja Lovrek Dijanić.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić