Predsjednik Milanović razgovarao s izaslanstvom Hrvatskog boksačkog saveza koji obilježava 100 godina djelovanja

29. ožujka 2022.
12:11

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika Republike izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza povodom obilježavanja 100 godina djelovanja i organiziranog bavljenja boksom u Hrvatskoj te nedavno održanog Europskog prvenstva  za seniorke i seniore U-22 u Poreču na kojemu su hrvatski boksači ostvarili sjajne rezultate.

Hrvatski boksački savez bio je domaćin Europskog prvenstva za seniorke i seniore U-22 koje se održalo od 11. do 24. ožujka 2022. u Poreču. Na prvenstvu je nastupilo gotovo 600 sudionika iz rekordnih 39 zemalja, a Hrvatski boksački savez kao organizator dobio je nepodijeljene pohvale svih sudionika, kao i čelnika Svjetske boksačke federacije (IBA-e) i Europske boksačke federacije (EUBC-a) za kvalitetnu organizaciju natjecanja. Hrvatska je nastupila ukupno s devet najboljih mladih boksača i tri boksačice u najkvalitetnijoj europskoj konkurenciji i postigla dosad najveći uspjeh u povijesti, osvojivši tri medalje: Gabrijel Veočić zlatnu, Nikolina Ćaćić srebrnu i Noa Ježek brončanu.

Hrvatski boksački savez sportska je institucija s jednom od najbogatijih tradicija organiziranog bavljenja boksom u Hrvatskoj, a boks se nalazi među najuspješnijim hrvatskim sportovima s brojnim osvojenim medaljama na europskim i svjetskim prvenstvima, kao i na olimpijskim igrama, rečeno je na sastanku. Čelnici Hrvatskog boksačkog saveza kažu kako raste broj boksačica i boksača u Hrvatskoj o čemu govori i podatak kako danas u Hrvatskoj djeluju 82 boksačka kluba, od čega samo u Zagrebu 18.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su  predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, dopredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Mladen Mikolčević, glavni tajnik Hrvatskog boksačkog saveza Marko Marović, voditelj odnosa s javnošću Hrvatskog boksačkog saveza Mario Zorko, stručna suradnica u tajništvu Hrvatskog boksačkog saveza Nikolina Jurić, treneri Pero Veočić, Franjo Kristić i Nikola Švalj te osvajači medalja s prvenstva u Poreču Nikolina Ćaćić, Gabrijel Veočić i Noa Ježek.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane  Domovinskog rata Marijan Mareković i povjerenik Predsjednika Republike za sport izv. prof. dr. sc. Željko Jovanović.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Anamarija Katić