Predsjednik Milanović razgovarao s izaslanstvom Hrvatskog društva za pomorsko pravo

17. ožujka 2022.
15:03

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je danas u Uredu predsjednika sastanak s članicama i članovima Hrvatskog društva za pomorsko pravo, udrugom znanstvenika i stručnih djelatnika te tvrtki i ustanova čije su djelatnosti vezane uz pomorstvo.

Hrvatsko društvo za pomorsko pravo osnovano je 1991. godine radi izučavanja, promicanja i poticanja razvoja pomorskog prava i prava unutarnje plovidbe Hrvatske. U proteklih 30 godina rada, rečeno je na sastanku, bili su organizatori ili suorganizatori preko 40 domaćih i međunarodnih, znanstvenih i stručnih događaja na kojima se raspravljalo o širokom spektru pomorsko-pravnih tema. Isto tako, Društvo surađuje s institucijama Republike Hrvatske na pripremi zakona i drugih propisa iz područja mora, pomorstva, morskih luka i pomorskog dobra.

Hrvatska ima izvrsne stručnjake za pomorsko pravo, poručili su predstavnici Hrvatskog društva za pomorsko pravo koje je član Međunarodne udruge društava za pomorsko pravo.

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednik Hrvatskog društva za pomorsko pravo izv.prof.dr.sc. Gordan Stanković, bivši dopredsjednici prof.dr.sc. Dragan Bolanča i prof.dr.sc. Dorotea Ćorić, dopredsjednici prof.dr.sc. Petra Amižić Jelovčić, izv.prof.dr.sc. Adriana Vincenca Padovan, doc.dr.sc. Mišo Mudrić i doc.dr.sc. Iva Tuhtan Grgić te glavni tajnik Društva dr.sc. Igor Vio.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan