Predsjednik Milanović razgovarao s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem

21. veljače 2023.
15:59

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu Predsjednika Republike ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se razgovaralo o bilateralnim odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i o euroatlantskim integracijama i perspektivi ulaska BiH u Europsku uniju, pri čemu je predsjednik Milanović ponovio svoju potporu europskim ambicijama BiH. Isto tako, predsjednik Milanović je u razgovoru istaknuo važnost provođenja Daytonskog sporazuma s posebnim naglaskom na potrebu da se osigura legitimno predstavljanje sva tri konstitutivna naroda BiH u svim tijelima vlasti. Razgovaralo se i o situaciji u jugoistočnoj Europi te o posljedicama ruske agresije na Ukrajinu.

Uz ministra Konakovića na sastanku su bili veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Aleksandar Vranješ, zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić, šef Kabineta ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatan Burzić, šefica Kabineta zamjenika ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Marina Gavran, ravnateljica Odsjeka za susjedne zemlje Marijana Zubonja, savjetnica za medije Mirela Bubalo i ministar savjetnik u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Sanja Eminović.

Uz predsjednika Milanovića bili su veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić, savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku Ureda predsjednika Ivan Mutavdžić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek