Predsjednik Milanović razgovarao s predsjedateljicom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto

16. veljače 2023.
14:16

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. 

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Krišto upoznala je predsjednika Milanovića s aktualnom političkom i gospodarskom situacijom u Bosni i Hercegovini nakon konstituiranja nove vlasti u BiH te o prioritetima rada Vijeća ministara BiH. Istaknula je kako su euroatlanske integracije BiH i reformski procesi u fokusu rada Vijeća ministara BiH, pri čemu je posebno naglasila potrebu žurnih izmjena izbornog zakonodavstva u skladu s presudom Ustavnog suda BiH i presudama Europskog suda za ljudska prava.

Predsjednik Milanović podržao je nastojanja novog Vijeća ministara BiH da se ubrzaju promjene izbornog zakonodavstva kojima bi se osigurala konstitutivnost, ravnopravnost i legitimna zastupljenost sva tri naroda BiH u svim tijelima vlasti. Isto tako, potvrdio je kako će Hrvatska, kao i do sada, ostati snažan glas i zagovaratelj Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

Predsjednik Milanović i predsjedateljica Krišto složili su se kako je potrebno intenzivirati suradnju između dviju susjednih i prijateljskih država u predstojećem razdoblju. Predsjednik Milanović čestitao je ujedno Borjani Krišto na imenovanju na dužnost predsjedateljice Vijeća ministara BiH i poželio joj uspjeh u radu.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek