Predsjednik Milanović razgovarao s predsjednikom Kostarike Carlosom Alvaradom Quesadom

20. rujna 2021.
21:02

Uoči 76. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda predsjednik Republike Zoran Milanović održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Kostarike Carlosom Alvaradom Quesadom.

Na sastanku dvojice predsjednika razgovaralo se o unapređenju bilateralne suradnje pri čemu je dogovoreno i podizanje diplomatske razine bilateralnih odnosa dviju država. Predsjednici Milanović i Quesada složili su se kako dobrim odnosima Hrvatske i Kostarike pridonosi i mala, ali dobro organizirana hrvatska zajednica u Kostariki, osobito u gradu Puntarenas.

Nadalje, razgovarali su o pandemiji uzrokovanoj Covidom i načinu kako riješiti probleme koje je uzrokovala pandemija. Dvojica predsjednika su razgovarala i o zaštiti ljudskih prava kako u kontekstu borbe protiv Covida, tako i kroz multilateralnu suradnju. Naime, Hrvatska i Kostarika upravo su danas u UN-u organizirale, kao supredsjedatelji, ministarski sastanak o ulozi žena u sprječavanju masovnih zločina kao doprinos toj vrsti multilateralne suradnje.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek