Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Hrvatske veterinarske komore o stanju i problemima u veterinarskoj struci

05. listopada 2021.
14:00

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s predstavnicima Hrvatske veterinarske komore, predsjednikom Ivanom Zemljakom, zamjenicom predsjednika Mirelom Juras i tajnikom dr. sc. Anđelkom Gašparom.

Hrvatska veterinarska komora samostalna je i neovisna udruga doktora veterinarske medicine i veterinarskih tehničara na području Republike Hrvatska koja regulira veterinarsku profesiju, štiti prava i interese veterinara i veterinarskih tehničara u staleškim i strukovnim pitanjima te unapređuje veterinarske djelatnosti i brine o ugledu veterinara, pojasnili su članovi izaslanstva predsjedniku Milanoviću zadaće Hrvatske veterinarske komore koja, kako su rekli, ima 2.350  aktivnih članova.   

Na sastanku su predstavnici Hrvatske veterinarske komore upoznali predsjednika Milanovića sa stanjem u veterinarskoj struci, istaknuvši posebno problem nepokrivenosti svih područja Republike Hrvatske veterinarskom službom te problematiku obavljanja veterinarske djelatnosti u području velike prakse. U Hrvatskoj postoje velika područja koja nisu pokrivena veterinarskom službom, a što je u najvećoj mjeri uvjetovano značajnim smanjenjem stočnog fonda, smanjenjem obima poslova javnih ovlasti u veterinarstvu i njihovom financiranju, istaknuli su. Naveli su da je trenutno najveći problem pokrivenosti na otocima te na području Dubrovnika, Pelješca, Metkovića i Vrgorca. 

Predstavnici Hrvatske veterinarske komore zahvalili su predsjedniku Milanoviću na prihvaćenom pokroviteljstvu nad znanstveno-stručnim skupom „Veterinarski dani 2021.“, koji je održan od 26. do 29. rujna 2021. u Vodicama. Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan