Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske

18. lipnja 2020.
13:51

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske. Predstavnici Saveza izviđača upoznali su predsjednika Milanovića s tradicijom svog djelovanja, koja traje već 110. godinu, kao i s aktivnostima koje provode na području cijele Hrvatske.

Prema njihovim riječima, Savez izviđača ima 4000 članova, a svake godine u njihove aktivnosti uključeno je preko 10.000 djece i mladih što smatraju posebno važnim jer se na taj način od djetinjstva razvija svijest o važnosti zaštite okoliša. Posebno su izdvojili svoj projekt pošumljavanja požarima opustošenih površina u Dalmaciji „Boranka“ koji je pokrenut 2018. godine i za koji je Savez izviđača dobio brojne nagrade i priznanja te im omogućio širenje ideje pošumljavanja opožarenih površina ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. Predstavnici Saveza izviđača  najavili su predsjedniku Milanoviću i svoje uključivanje u projekt ozelenjavanja javnih površina na razini cijele Hrvatske koji bi se trebao provoditi u suradnji s općinama i gradovima.

U izaslanstvu Saveza izviđača Hrvatske bili su upravitelj Zaklade izviđačkog prijateljstva g. Krešo Culjak, poslovni direktor Dan Špicer, glavni načelnik Boris Vujnović, tajnica Tamara Karlović, voditeljica projekta Ivana Kovačević, član Izvršnog odbora Siniša Ivanković i regionalni koordinator Alen Konjević.

Foto: Ured predsjednika RH, Marko Beljan