Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Svjetske banke o pomoći na procjeni šteta i potreba na potresom pogođenim područjima

24. veljače 2021.
14:07

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s predstavnicima Ureda Svjetske banke u Republici Hrvatskoj. U izaslanstvu Ureda Svjetske banke bili su direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli i viši ekonomist Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Josip Funda.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjem poslovanju Svjetske banke u Hrvatskoj, ali i o angažmanu i tehničkoj pomoći koju je Svjetska banka pružila Republici Hrvatskoj u postupku pripreme brze procjene štete i potreba nakon potresa u Zagrebu. Naime, Svjetska banka je nakon potresa u Zagrebu pružila tehničku pomoć u pripremi dokumenta „Brza procjena štete i potreba“ (RDNA 2020.), što je bio važan dokument za mobilizaciju 683,7 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem, nadalje, rečeno je kako Svjetska banka priprema tehničku pomoć i u postupku brze procjene štete i potreba nakon potresa na području Sisačko-moslavačke županije, a spremna je pružiti i daljnju tehničku pomoć kao potporu u pripremi strategije revitalizacije za potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas