Predsjednik Milanović razgovarao s ratnim ministrom unutarnjih poslova Ivanom Jarnjakom o ulozi pripadnika MUP-a u Domovinskom ratu

02. rujna 2021.
12:52

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u Uredu predsjednika ratnog ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ivana Jarnjaka i članove njegovog kolegija. Uz Ivana Jarnjaka, na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su Zlatko Gledec, Smiljan Reljić, Joško Morić, Marijan Benko, Željko Sačić i Katica Osrečki.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem razgovaralo se o ulozi pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova tijekom Domovinskog rata, o njihovom sudjelovanju u vojno redarstvenim operacijama, kao i u mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja. Tema sastanka bilo je i obilježavanje važnih događaja iz Domovinskog rata pri čemu su se ratni ministar unutarnjih poslova Jarnjak i članovi njegovog kolegija založili za utvrđivanje jasnog državnog protokola obilježavanja takvih događanja. Isto tako, razgovaralo se o zaslugama pripadnika MUP-a i potrebi da se priznanjima vrednuje njihovo sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Predsjednik Milanović složio se kako su pripadnici MUP-a odigrali važnu ulogu tijekom Domovinskog rata te da je potrebno vrednovati njihov doprinos stvaranju hrvatske države. Isto tako, i predsjednik Milanović smatra potrebnim utvrditi jasan državni protokol za obilježavanja važnih datuma iz hrvatske povijesti.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek