Predsjednik Milanović razgovarao s vodstvom Hrvatskog liječničkog zbora o izazovima u hrvatskom zdravstvu

11. veljače 2021.
14:04

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskoga liječničkog zbora, strukovne krovne udruge doktora medicine i doktora dentalne medicine. Na sastanku s predsjednikom Milanović bili su predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić, prvi dopredsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Boris Brkljačić i glava tajnica prof. dr. sc. Adriana Vince.

Predstavnici HLZ-a upoznali su predsjednika Milanovića s djelovanjem te dobrovoljne udruge liječnika koja danas broji preko 10.500 članova, pri čemu su svi članovi volonteri. Na sastanku se razgovaralo o izazovima pred kojima je danas hrvatsko zdravstvo, a to su prije svega pandemija COVID-19 i cijepljenje građana. Članovi vodstvo HLZ-a prenijeli su predsjedniku Milanoviću svoja stručna iskustva i viđenja vezana uz borbu protiv COVID-19.

Razgovaralo se na sastanku i o položaju i ekonomskim migracijama zdravstvenih djelatnika, te o novim znanstvenim iskoracima u struci. HLZ sastoji se od 26 gradskih podružnica i 160 stručnih društava čime pokriva široki spektar specijalizacija u medicini, svake godine organizira stotine stručnih edukacijskih skupova, a sudjeluje i u tijelima zdravstvene uprave i izvršne vlasti.  Sastanak je održan uoči Dana liječnika koji se obilježava 26. veljače, na dan kada je 1874. osnovan HLZ.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan