Predsjednik Milanović sudjelovao na obilježavanju Dana grada Popovače: Želim znati tko je odgovoran za svaki euro iz EU koji nije iskorišten

21. lipnja 2021.
15:27

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u Popovači na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače u povodu obilježavanja Dana grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage.

„Vaš mali, lijepi i ugodni grad je upravo ono što treba biti. Borite se za svoju pravicu, da se čuje vaše ime, borite se za svoj novčanik, a to radite preko europskih fondova“, poručio je predsjednik Milanović stanovnicima Popovače čestitajući im Dan Grada. Istaknuo je da iz članstva u Europskoj uniji trebamo probati izvući korist za sebe.

„Dobro je poslušati, da vidiš gdje je propust i gdje je prilika, ali na kraju što ostaje. Ostaje novac koji se nudi kao i drugim članicama Europske unije, posebno onima koje su manje razvijene. I zato je za mene jedini kriterij u svakom gradu, općini i u državi, jesmo li iskoristili zadnji euro koji smo mogli iskoristiti. Ali za svaki koji nismo iskoristili, ja želim vidjeti tko je odgovoran i to ne kao predsjednik države nego kao građanin“, rekao je Predsjednik istaknuvši da to dugujemo sami sebi jer u protivnom, opet smo u nekakvoj velikoj tvorevini na koju nemamo utjecaja.

„Ovo govorim da vam sa svoje strane ukažem na ono što ja držim jako bitnim u ovom razdoblju u kojem se još uvijek oporavljamo od svih tranzicija i svih trauma koje smo prošli kao jedno mlado društvo, a opet staro i zrelo društvo, društvo koje stari po prosjeku godina. Moramo shvatiti da smo tu gdje smo i da se stvari neće bitnije mijenjati. Lonjsko polje neće biti naseljeno stotinama tisućama novih ljudi, neće se rađati stotine tisuća novih mladih Hrvatica i Hrvata“, rekao je predsjednik Milanović. Zaključio je kako moramo čuvati svoje resurse, njima pametno upravljati te oplemeniti prostor kojeg imamo.  

Uz predsjednika Milanovića na obilježavanju Dana Grada Popovače bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta