Predsjednik Milanović sudjelovao na otvorenju izložbe “Protreseni MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020.”

24. studenoga 2020.
21:34

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na predstavljanju izložbe “Protreseni MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020.”, premijerno otvorenoj u Muzeju za umjetnost i obrt. Izložba kroz više tematskih cjelina svjedoči o nerazdvojnoj sudbinskoj povezanosti Muzeja za umjetnost i obrt, koji ove godine slavi 140. rođendan, s gradom Zagrebom.

U pratnji ravnatelja MUO-a, predsjednik Milanović razgledao je izložbu, a u prigodnom obraćanju podsjetio na stradanja koja je Zagreb doživio u proteklih 150 godina. „Neka ovo što se dogodilo krajem ožujka ove godine bude i ostane jedna od najvećih nevolja koju smo, kao grad, što voljom prirode, što voljom dušmana, prošli”, rekao je Predsjednik.

Istaknuo je da je Zagreb lijep grad, među 20-tak najljepših gradova u Europi, a po svojoj strukturi, ideji urbanizmu, koncipiran i zasnovan prije više od stotinu godina. “Zagreb čeka da ga se konačno i definitivno dotjera, a tu će biti potrebna sprega i građana i vlasnika i grada i hrvatske države”, poručio je predsjednik Milanović.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek