Predsjednik Milanović u Koprivnici: Tamo gdje nije na vlasti, HDZ opstruira projekte općina i gradova

15. travnja 2024.
13:23

„Svugdje ista priča! Gdje god HDZ nije na vlasti ljudi doživljavaju maćehinski odnos od strane onog nivoa vlasti koju obnaša HDZ. To je matrica po kojoj se ponašaju u Hrvatskoj, a onda Plenković u svojim polurasističkim ispadima dijeli Hrvatsku na dinarsku i panonsku. Ja se osjećam doma i ovdje i u Imotskom!“, izjavio je danas predsjednik Republike Zoran Milanović u Koprivnici koju je posjetio na poziv gradonačelnika Grada Koprivnice i načelnika općina iz okolice. Dodao je kako se oni bore protiv ‘zuluma’ HDZ- a te da se žale da im opstruiraju projekte.

U pratnji gradonačelnika Grada Koprivnice Mišela Jakšića i zamjenice gradonačelnika Ksenije Ostriž te načelnice općine Đelekovec Lare Samošćanec  i načelnika Općine Peteranec Ivana Derdića, predsjednik Milanović obišao je objekte koji se grade u tim općinama. Najprije je obišao radove na izgradnji novog dječjeg vrtića u Općini Đelekovec, a potom i projekt nastavka gradnje Sportsko-rekreacijskog centra Panonija u Općini Peteranec.

U Koprivnici je Predsjednik Republike obišao proizvodni pogon tvornice Hartmann papirna ambalaža d.o.o. u kojoj mu je direktor Dario Šumiga predstavio tvrtku u kojoj se proizvode proizvodi od papira i kartona, uglavnom ambalaža za jaja.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas