Predsjednik Republike primio državnog tajnika Svete Stolice kardinala Parolina

12. svibnja 2022.
14:48

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je državnog tajnika Svete Stolice uzoritog kardinala Pietra Parolina koji boravi u posjetu Republici Hrvatskoj. Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, posjetio je Zagreb na poziv Hrvatske biskupske konferencije povodom 30 godina od priznanja i uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Svete Stolice te povodom 25 godina od ratificiranja triju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Predsjednik Milanović i državni tajnik Svete Stolice kardinal Parolin razgovarali su u Uredu predsjednika o odnosima dviju država, Republike Hrvatske i Svete Stolice, koji povijesno traju više od 1300 godina, o ruskoj agresiji na Ukrajinu, kao i o situaciji u jugoistočnoj Europi s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu.

Uz državnog tajnika Parolina bili su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Nj. E. nadbiskup Giorgio Lingua, prvi tajnik u Apostolskoj nuncijaturi u Hrvatskoj Alfred Rayan D’Souza te prvi savjetnik u Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Janusz Stanislaw Blachowiak.

Predsjedniku Milanoviću na sastanku su se pridružili privremena otpravnica poslova u Velesposlanstvu RH pri Svetoj Stolici Tea Zupičić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić