Predsjednik Republike primio izaslanstvo mladih istraživača Instituta Ruđer Bošković

27. listopad 2020.
13:59

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo mladih istraživača Instituta Ruđer Bošković. U izaslanstvusu bili dr.sc. Tomislav Domazet-Lošo,voditelj istraživanja bakterijskih biofilmova, dr.sc. Momir Futo,postdoktorand na Institutu Ruđer Bošković, Sara Koska,doktorandica na Institutu Ruđer Bošković, Nina Čorak,doktorandica na Institutu Ruđer Bošković te dr.sc. David Matthew Smith,ravnatelj Instituta Ruđer Bošković.

Predsjednik Milanović pozvao je istraživače s Instituta Ruđer Bošković povodom objave rezultata njihovog istraživanja koje je otkrilo nove spoznaje o ponašanju bakterijskih biofilmova. Njihovo istraživanje pokazalo je kako su dosadašnje znanstvene spoznaje podcjenjivale složenost bakterija, a rezultati su objavljeni i u uglednom znanstvenom časopisu „Molecular Biology and Evolution“. Mladi znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković na čelu s Tomislavom Domazetom Lošom upoznali su predsjednika Milanovića s tijekom istraživanja, kao i s važnošću rezultata do kojih su došli.    

Na sastanku s Predsjednikom Republike razgovaralo se i o cjelokupnom djelovanju Instituta Ruđer Bošković, posebice o planovima ulaganja u nove objekte i novu, suvremenu opremu. Planove Instituta predsjedniku Milanoviću je predstavio ravnatelj David Mattew Smith.   

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas