Predsjednik Republike primio predstavnike Interuniverzitetskog centra Dubrovnik

10. studenoga 2020.
15:09

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Interuniverzitetskog centra Dubrovnik, generalnog direktora prof. dr. sc. Krunoslava Piska i izvršnu tajnicu prof. Nadu Bruer Ljubišić.

Predstavnici Interuniverzitetskog centra Dubrovnik (IUC) upoznali su predsjednika Milanovića s radom i značenjem ove neovisne međunarodne organizacije u njezinom gotovo pedesetogodišnjem kontinuitetu. U tom smislu, istaknuli su značaj IUC-a za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu te njezinu međunarodnu dimenziju kao jedinstvene svjetske asocijacije sveučilišta. Zadaća Interuniverzitetskog centra Dubrovnik je organizirati i sprovoditi diplomske i doktorske programe, odnosno znanstvene konferencije u kojima sudjeluju profesori i studenti svjetskih sveučilišta, rečeno je na sastanku te istaknuto da su oko 30% sudionika polaznici hrvatskih sveučilišta i znanstvenih instituta.

Nadalje, ukazali su kako je IUC suočen s problemima zbog pravnog statusa jer je registriran  kao udruga u Republici Hrvatskoj što IUC-u onemogućuje stabilno financiranje. Predsjednika Republike zamolili su za razumijevanje i pomoć u rješavanju navedenog problema zbog kojeg su se već obratili  i  Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan