Predsjednik Republike sudjelovao na obilježavanju Dana Grada Samobora

17. listopada 2020.
13:35

Povodom obilježavanja Dana Grada Samobora predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora. Čestitajući građanima Samobora Dan njihova Grada Predsjednik je rekao da je Samobor najbolji grad za živjeti. „Zagreb je kategorija za sebe“, rekao je dodavši da je jedna od prednosti koju je Samobor najbolje iskoristio blizina Zagreba. „Ima lijepih gradova, manjih gradova za život u Hrvatskoj, ali Samobor odskače i uvijek je na neki način odskakao. Možda sada odskače i više“, rekao je.  

„Živimo u čudnom vremenu, koje ne trebamo zvati novo normalno“, poručio je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Samobora. „I to će proći, završit će i ova pandemija i vratit ćemo se na polazne točke, tamo gdje smo bili i prije nje. Sve nas je, skoro sve gradove i sve države u Europi ili zadržalo na mjestu ili vratilo natrag i krećemo od tamo gdje smo bili i ranije“, rekao je Predsjednik istaknuvši da mjesto na kojem je bila Hrvatska nije mjesto koje nas treba zadovoljavati.

Predsjednik Milanović dodao je da ne trebamo očajavati oko bilo čega pa i oko tragičnih i groznih događaja koje su se desile prije nekoliko dana u Zagrebu. „Ovo nije situacija za međusobno optuživanje i upiranje prstom nego da zaista malo složnije nego inače vidimo koji su to problemi, što to tjera ljude, mlade ljude, da se late oružja i da naprave ono što se dogodilo prije nekoliko dana, a ne da prijetimo da ćemo nekoga privesti, kazniti i da poziramo umjesto da radimo i shvatimo da imamo problem, koji možda i nije tako strašan kako izgleda“, poručio je Predsjednik.

„Dragi prijatelji, dragi Krešo, dragi suradnici još jednom hvala vam na lijepoj suradnji i lijepom dijelu života koji sam proveo s nekima od vas i u Samoboru, i u hrvatskoj politici, i u hrvatskom Saboru i želim vam puno zdravlja“, rekao je Predsjednik dodavši da se čuvaju. „I da zbog svega ovoga što se događa nitko ne zapne u redu u nekoj bolnici zato što bolnice rade sve ono osim onoga što bi možda trebale raditi, brinuti se o ljudima koji su stvarno bolesni, koji dolaze bolesni i koji zbog ovoga režima u kojem živimo dobivaju bitno slabiju uslugu nego što su inače dobivali. To traje već jako dugo. Prema tome budite zdravi, neka vas nebesa čuvaju, ali se pobrinite i sami za sebe“, zaključio je obraćanje predsjednik Milanović.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta